ASUS Blog

Hírek az ASUS világából

Laptop TUF

AMD-NVIDIA hibrid – az új ASUS FX505DV

Az AMD és az NVIDIA mindig is konkurensként álltak egymással szemben. Az ASUS megpróbálja egyesíteni a két világ előnyeit.

Most akkor mi is van benne?

Processzor téren két választási lehetőségünk van, a gyengébbik az AMD Ryzen 5 3550H, míg a combosabbik az AMD Ryzen 7 3750H. Ehhez társul egy NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 dedikált videókártya. Az alaplap akár 32GB 2400 MHz-es DDR4 memóriát támogat, a háttértár pedig lehet HDD, SSHD vagy PCIe SSD, mindegyik akár 1TB méretben.

Perifériák, portok, akku

A kijelző minden esetben egy 15.6″-os matt FHD IPS panel, a képfrissítés viszont változattól függően lehet 60Hz, 120Hz, sőt, akár 144Hz is. Az akkumulátor 48 Wh kapacitású. Portok terén is majdnem teljesen ki vagyunk szolgálva, van 2 db USB 3.0 Gen1, egy USB 2.0, HDMI 2.0, RJ-45 és kombó jack. Sajnos a DisplayPort lemaradt. A billentyűzet terén odafigyeltek, hogy az asztali gépekéhez hasonló, játékra optimalizált kialakítása legyen. Vannak numerikus billentyűk, széles a space és természetesen gamer gép lévén a WASD gombok külön ki vannak emelve. A gombok enyhén íveltek, RGB háttérvilágítással.

Tartósság

A készülék rendkívül strapabírónak ígérkezik, mivel megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, tehát jól tűri a rázkódást és ellenáll a kisebb ütéseknek. Ezt fokozza az alsó rész méhsejtrács kialakítása. A hűtésnél is odafigyeltek, a CPU és a GPU külön ventilátort és hűtőbordákat kapott, de ezeket közös hűtőcső kapcsolja össze arra az esetre, ha csak az egyik kapna nagy terhelést. A meleg levegő a gép hátsó részén távozik, amit a trapéz alakú kivágás miatt nem gátol a felnyitott monitor. A rendszer részét képezik speciális koszgyűjtő csatornák, ahol a bekerülő por le tud ülepedni, ezáltal tisztán tartva a rendszert. A felhasználó egy gyorsgomb segítségével válthat különböző profilok között. A “Turbó” mód maximális teljesítményt nyújt a nagy számításigényű feladatok elvégzéséhez, a “Kiegyensúlyozott” mód ideális teljesítményt biztosít a játékokhoz, miközben a hűtés hangereje sem nyomja el a játék hangját. “Néma” üzemmódban a gép visszaveszi a rendszerteljesítményt, hogy teljes nyugalomban végezhessük a napi rutint, internetezzünk vagy videózzunk.

Megjelenés és árazás

Az ASUS TUF Gaming FX505DV várhatóan a harmadik negyedévben jelenik meg. Árakról egyelőre nincs információ.

Forrás: https://itnerd.blog/2019/06/07/asus-announces-tuf-gaming-fx505dv/