ASUS Blog

Hírek az ASUS világából

AiO

Ábrázold a kreatív teljesítményt – Zen AiO 27

Egyszerre gyönyörű és funkcionális. A Z272 egy kiválóan formázott all-in-one PC, kiváló színvisszaadó képességű 4K UHD kijelzővel, brutális hardverrel és még néhány okossággal.

Külsőségek, dizájn

A Zen AiO 27 egy tömbből faragott, unibody kialakítású házat kapott mélytengerkék, szálcsiszolt fémhatású borítással. Ehhez társul egy stabil, beépített állvány és némi rózsaarany díszítés a talapzaton. Emellett a kijelző vékonyabb, mint eddig bármikor, ugyanis a hardverkomponensek mindegyike a talapzaton belül kapott helyet.

A talapzat borítása felnyitható, így könnyen hozzáférni a belső elemekhez, gyors tárolóhely- és memóriabővítést lehetővé téve. Kompakt mérete ellenére elegendő hely marad a hűtésnek, hogy bármikor kihozhassuk a gépből a maximális teljesítményt.

Apró kis figyelmesség, hogy beépítettek egy vezeték nélküli Qi töltőt is, ami automatikusan megkezdi a kompatibilis készülékek töltését, ha azokat ráhelyezzük a jelzett részen.

A monitor tökéletes pozícióba állítása sem ütközik akadályokba. Az állvány dönthető, forgatható és magassága is állítható, hogy minden körülmények között a megfelelő kényelemben tekinthessünk a képernyőre.

Hardver és teljesítmény

AiO létére asztali gép szintű teljesítményt képes nyújtani és nagy grafikai erőforrás igényű feladatokkal is megbirkózik. Ehhez konfigurációtól függően egy Intel Core i5-8400T vagy egy i7-8700T társítható egy GeForce GTX 1050 4GB videókártyával. A memória egészen 32GB-ig bővíthető 2400 MHz-es dual-channel DDR4 RAM-mal és mindezt megtámogathatjuk akár 16GB Intel Optane memóriával. A fájljainkat pedig az akár 2TB SATA III HDD-n vagy a gyorsabb elérés érdekében az akár 1TB-os M.2 PCI-E SSD-n is.

Kapcsolódási lehetőségek

Természetesen jelen vannak a legújabb vezeték nélküli kapcsolati szabványok, támogatott a 802.11ac 2×2 sávos Wi-Fi és a Bluetooth 5.0 is. A fizikai portok között oldalt találunk egy kombó jack csatlakozót, valamint egy hagyományos USB 3.1 és egy Thunderbolt 3 Type-C USB-t. Hátulra helyezték a ritkábban piszkált portokat, tehát itt találunk 2 HDMI portot (egy bemeneti és egy kimeneti), egy gigabites RJ45 LAN portot és további 3 USB 3.1-es csatlakozót. Az előlapon kapott helyet a kártyaolvasó.

Kijelző

A kijelző szerepét egy 27 hüvelykes 4K UHD NanoEdge PANTONE hitelesített, gyárilag kalibrált panel vállalja. A kép tűéles, a színek élénkek és az ASUS beépített kalibrációs technológiájával újrakalibrálni is könnyű. Ez a kalibrációs technológia színhelyesség hangolást és színegység kompenzációt biztosít, egyszerűbbé téve a képernyő színhelyességének újrakalibrálását, amikor erre szükség van. Emellett az alacsony, Delta E < 2 értéknek köszönhetően mindig biztos lehetsz benne, hogy helyes színeket látsz. Mindezt egy 87%-os kijelző-készülékház arányú, 178°-os betekintési szöggel rendelkező NanoEdge kijelzőn teheted meg.

Hangzás

A megfelelő hangzás érdekében az ASUS ismét a Harman/Kardont hívta segítségül, akik egy 16W-os, négy hangszóróból álló rendszert alkottak meg. A rendszer egyenletes, erőteljes basszust és tiszta, teljes tartományú hangzást biztosít.

Összegzés

Az ASUS Zen AiO 27 Z272SD egy professzionális eszköz, amivel bármilyen grafikai vagy videós munka kiváló minőségben és teljesítménybeli kompromisszumok nélkül elvégezhető. A minőséghez és teljesítményhez – ahogy az életben mindig – most is vaskosabb árcédula társul. A gyengébbik i5-ös modell valamivel félmillió forint alatt már hazavihető, az i7-es felára ~70.000. Ft, de jellemzően más paramétereiben is felülmúlja az olcsóbb modellt. Ez nem kevés pénz, de ha a konkurenciához mérjük, nem mondhatjuk, hogy túlárazták volna.