ASUS Blog

Hírek az ASUS világából

Hardver

Egy aranyos robot, akit taníthatsz – Zenbo Junior

Több, mint két évvel ezelőtt az ASUS bemutatta otthoni kis segítőjét, Zenbo-t. Most megérkezett a kisebb, mégis okosabb utód.

A Zenbo Junior sokkal kisebb, mint az eredeti Zenbo. Méretre kb fele akkora, súlya alig ötöde az elődjének.

A Zenbo Juniorba számos szenzort építettek be a mesterséges intelligencia támogatására. Van vonalérzékelő, infravörös érzékelő, kapacitív érintésérzékelőt, színes infravörös (CIR) és szonár érzékelő. A sajtóeseményen egy rövid bemutató során az ASUS prezentálta, hogy a robot elég okos ahhoz, hogy érzékelje, ha elérte az asztal szélét vagy éppen ütközne egy másik robottal és irányváltoztatással elkerülte a balesetet. További környezeti interakciók lebonyolításához a Zenbo Juniornak van egy 13 MP-es kamerája és egy 4 mikrofonból álló rendszere, amivel hangutasításokat is képes fogadni.

Az ASUS dolgozik egy platformon, amelynek segítségével a robot további funkcionalitása programozható a felhasználó által. A Zenbo Lab programban vizuálisan vagy python nyelven programozható a robot működése. Az elkészült programokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül telepíthetjük a saját robotunkra.

Forrás: https://www.neowin.net/news/asus-home-robot-is-getting-a-mini-version-the-zenbo-junior/