ASUS Blog

Hírek az ASUS világából

Hardver ROG TUF

Az ASUS AMD-s gépekkel erősít

AMD Ryzen CPU-val szerelt gépekkel növeli elérhető árú gépeinek kínálatát az ASUS.

Folyamatos fejlődés szükséges ahhoz, hogy továbbra is vonzó játékélményt tudjunk biztosítani a játékos társadalom igényeinek és követeléseinek kielégítésére úgy, hogy közben a pénztárcájukat sem terheljük túl. A feltörekvő technológiák élvonalában maradva az ASUS egy teljes termékcsaládot fejlesztett ki, ami remek teljesítmény/ár aránnyal bír. Ez magában foglal egyre több olyan rendszer, ahol AMD Ryzen CPU-t kombinálnak NVIDIA GeForce GPU-val. Ez a párosítás már régóta közkedvelt azon gépépítők körében, akik minden harverből a maximumot akarják kihozni.

A ROG Strix GL10DH a világ egyik első asztali gépe az AMD új, harmadik generációs Ryzen CPU-jával szerelve, amelynek teljesítményét élőben mutatták be az AMD “Next Horizon Gaming” nevű E3-as eseményén június 10-én.

Természetesen a laptopok sem maradnak ki a jóból, hiszen azokat is a legújabb Ryzen APU-kkal szerelik. Ennek az új generációnak tagja a TUF szériás FX505DV, amiről már írtunk korábban részletesen.

A Matisse új lehetőségeket nyit az asztali PC-k területén

A játék és annak streamelése ma már kéz-a-kézben jár. A játékosoknak képesnek kell lenniük gyorsan és hatékonyan megosztani élményeiket és tapasztalataikat. Az ASUS emiatt arra koncentrált, hogy elérhető áron nyújtson olyan teljesítményt, amellyel a játék, streaming és egyéb tartalomgyártás és az ezzel járó komoly multitasking is kiszolgálható legyen.

Az új Strix GL10DH asztali PC a legújabb Ryzen CPU-val van felszerelve, hogy új szintre emelje az elérhető árú asztali gépek teljesítményét és rugalmasságát. Akár Ryzen 7 3800X, 8 magos, 16 szálas processzorral szerelve komoly tűzerővel rendelkezik. A harmadik generációs, Matisse néven is ismert Ryzen processzor egy frissített, Zen 2 mikroarchitektúrán alapul, amely akár 15%-al több műveletet képes elvégezni egy órajelciklus alatt (IPC), mint az előző generáció. Emellett nagyobb méretű gyorsítótár és magasabb órajel áll rendelkezésre. Ezek a fejlesztések felgyorsítják mind a játékokat, mind a komolyabb munkaterhelésű folyamatokat és ez ösztönözte az ASUS mérnökeit, hogy elsőként alkalmazzák az új processzorokat játékra szánt PC-kben.

A Strix GL10DH erejét olyan ASUS grafikus kártyákkal turbózhatjuk fel, mint a Turbo GeForce RTX 2070 vagy a Phoenix család valamely tagját a GeForce RTX 2060-nal bezárólag. Az NVIDIA új Turing GPU architektúrája vegyesen használ CUDA, RT és Tensor magokat, hogy ki tudja szolgálni a valós idejű sugárkövetést, programozható árnyékolást és a mesterséges intelligenciát a hihetetlen vizuális effektek megalkotásához. Ezek együtt lehetővé teszik a fejlett világítással, élethű tükröződésekkel és valósághű árnyékokkal tegyük még inkább magával ragadóvá a játékélményt. Ezen túl képesek felgyorsítani a 3D modellezés és a tanuló algoritmusok intenzív számítási igényét.

A grafikus kártyák egy megbízható ASUS Prime B450M-k alaplapban kapnak helyet, amely erős alapot biztosít és sokféle egyéb összetevő is csatlakoztatható hozzá. A GL10DH konfigurálható akár 512GB M.2 NVMe SSD-vel, amelyről villámgyorsan betölthető bármilyen játék, program vagy fájl. Ehhez társíthatunk egy akár 1TB méretű merevlemezt és akár 32GB RAM-ot.

Mindezt a teljesítményt egy Aura Sync-kel ellátott kecses házban helyezik el. A ház választható oldal- és hátlapi hűtéssel is. Előbbi megnöveli a főkamrába jutó levegő mennyiségét, utóbbi viszont nem takarja a belátást a szépen megvilágított beltérbe. Mindenki döntse el, neki melyik a fontosabb. A házban két kamra van, az egyikben az alaplapot találjuk, rajta a processzorral és a grafikus kártyával, míg a háttértárak és a tápegység egy külön zónában kapott helyet. Végeredményben 27 literes méretével egészen kompaktnak mondható helyre sikerült összesűríteni ezt a hatalmas teljesítményt.

A Ryzen gyorsabb mobileszközöket is hozott

A TUF széria katonai szintű strapabíróságot és komoly élményt nyújt megfizethető áron, így ezek a laptopok kiválóan teljesítenek mindennapi játékgépként. A TUF FX505DY elsőként alkalmazta az AMD Picasso platformját mobil Ryzen APU-val, Radeon grafikával és FreeSync kijelzővel kombinálva. Az FX505DD/DT/DU laptopok áprilisi megjelenésükkor ugyanezt a processzort párosították GeForce GTX grafikus gyorsítóval a maximális játékélmény elérése érdekében.

A következő szint az FX505DV, amely a tartósság, teljesítmény és kedvező ár görbéinek metszetén helyezkedik el. Magában egyesíti a legújabb Ryzen APU-t egy GeForce RTX 2060-nal és egy 144Hz-es, 3ms válaszidejű kijelzővel. A nagyszerű grafika része az örömteli játékélménynek és az FX505DV megbízhatóan magas képernyőfrissítéssel képes kihozni a maximumot a NanoEdge kijelzőből. A magas képfrissítési ráta sokkal simábbá teszi a játékokat, mint a szokásos 60Hz-es kijelzők és gyors mozgásnál is élesen tartja a képet, ami versenyelőnyt jelenthet az esportban, például FPS játékok során. Az IPS-szintű technológia pedig garantálja, hogy amikor többen nézitek egyszerre a képernyőt, akkor is mindenki számára élvezetes, tökéletes színekben pompázó képet fog látni a 6,5 mm-es kereten belül.

Karcsúság és hordozhatóság, hogy bárhol tudj játszani

Ha a karcsúbb és könnyebb laptopok iránt érdeklődsz, de nem szeretnél lemondani a teljesítményről, akkor örülhetsz, ugyanis a Ryzen platformnak köszönhetően a még elérhetőbbé válnak az ulrtavékony gaming laptopok, amely a ROG Zephyrus G GA502-ben ölt testet. A hordozhatóság jellemzően a prémium laptopok kiváltsága, de a Zephyrus G-vel elérhetővé válik szabadúszók, diákok és mindenki más számára, akik útközben akarnak dolgozni.

Annak ellenére, hogy mindössze 20mm vastag és 2,1 kg tömegű, nem lassul le akkor sem, ha játékra kerül a sor. Az akár GeForce GTX 1660 Ti grafikával és 120Hz-es kijelzővel a mai játékok nagy részét gond nélkül elfuttatja. Turbo módban a ROG Boost akár 1435MHz-re is felhúzza a GPU-t, ami komoly teljesítmény a mindennapi játékok során.

A modern multitasking feladatokkal is könnyedén megbirkózik, mivel ugyanazzal a 4 magos, 8 szálas AMD Ryzen 7 3750H mobil APU-val van felszerelve, mint az FX505DV. A processzor a teljesítményt és az energiafelvételt a SenseMI technológiával optimalizálja, így ha csak videózásra és netezésre használjuk, akár 7 órát is kibír az akkumulátor.

Szupergyors NVMe SSD-vel szerelve a Zephyrus G pillanatok alatt tölti be a játékokat és egyéb alkalmazásokat. Az akár 32GB RAM elegendő magyjából bármire és mindez olyan könnyű és kis méretű házban, hogy simán belefér egy átlagos hátizsákba. A fekete szálcsiszolt borítás és a fehér billentyűzetvilágítás miatt nem szükségtelenül feltűnő gép, így bárhová beilleszkedhetsz vele, legyen az egy kávézó, osztályterem vagy egy LAN parti.

Forrás: ASUS EDGE UP